Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Täältä pääsee roolipelin ytimeen, tarinoihin.

"Kirjoita puhe näin." Neuvoo Apila.

*Kirjoita ajatukset näin.* ajattelee Puuro.

Rooliminen tapahtuu yksikön ensimmäisessä tai kolmannessa muodossa, eli minä tai hän muodossa.

Jos haluat sanoa tarinan lopussa jotain, (laita se sulkuihin).

Jos haluat toisen pelaajan jatkavan tarinaasi, laita se 2 kautta-merkin perään. Esimerkiksi näin. //Puuro?

Täällä roolitaan IRL-ajassa eli jos oikeassa ajassa on talvi, niin sitten täällä on lehtikato.

Vieraskirja  1  2  3  4  5  6  7  > >>  [ Kirjoita ]

Nimi: Potato

07.02.2018 17:29
Hiutale, kotikisu

"Niinpä." Maukaisin katsoen suurta edessäni avautuvaa maailmaa. "Mitä jos koetamme saalistaa? Mennään ulos!" Hihkaisin ja loikkasin alas tasanteelta. Naukaisin kaksijalkaa päin ja se tuli avaamaan oven. "Tule!" Maukaisin innokkaasti Untuvalle, joka loikki jo vieressäni. Livahdin ulos Untuva perässäni. Kaksijalka sulki oven. "Vähän kylmä. Mutta eihän se meitä lannista, eihän?" Maukaisin. Untuva pudisti tarmokkaasti päätään. "Kerran, yksi vanha kotikisu, joka on jo kuollut, sanoi minulle, että metsässä asuu kissoja! Villikissoja! Ne kuulemma pelkäävät kaksijalkoja ja syövät luita ja eläimiä! Ne kuulemma myös joskus tappavat toisiaan!" Maukaisin pörhistäen karvojani.

//Puuronen?

Nimi: Puuro

04.02.2018 06:45
Untuva, kotikisu

Söin nopeasti oman ruokani, joka oli jotain liejua ja lihanpaloja. En valittanut siitä, sillä se voitti kuivat raksut helposti. En kuitenkaan voinut olla ajattelematta miltä oikea hiiri tai kani maistuisi. Tassuttelin suuren ikkunan luo ja aloin nuolla ateriani rippeitä naamaltani.
Kun olin sen tehnyt, aloin katsella lumoutuneena valkoista näkymää, jossa lunta tuprutti vain lisää. En edes melkein huomannut että siskoni oli tassutellut viereeni.
"Eikö olisi ihanaa olla vapaa, tutkia tuota paikkaa ja saalistaa mehukkaita hiiriä huolehtimatta kaksijaloista?" Kysyin häneltä vieläkin tuijottaen lumoutuneena ulos.

//Potato?

Nimi: Potato

15.01.2018 15:15
Hiutale, kotikisu

Maukaisin kuuluvasti kaksijalan edessä. Tarkalleen ottaen seisoin sen kohoilevan vatsan päällä. "Anna ruokaa, unikeko!" Mourusin. Kaksijalka huokaisi, nousi istumaan ja tiputti minut lattialle. "Hei! Miksi noin teit?" Mau'uin närkästyneenä. "Ruokaa!" Mourusin. Untuva kiipeili raapimispuussa. Sitten hän huomasi kaksijalan heränneen, ja hän kipitti luokseni. Kaksijalka avasi kaksi omituisen näköistä lehteä, ja lihanpalat sujahtivat ruokakippoihimme. Kaksijalka laski kipot maahan, ja aloin sisareni kanssa syömään.

//Puuronen?
///Tönkkö....

Nimi: Tuuttifluutti

08.01.2018 15:40
Kultasielu, Tupsuklaani

Hymyilin Korentosiivelle, ”Ei niin.” Kehräsin kollille. ”Voimme kai syödä nyt?” Ehdotin Korentosiivelle.

//Lyhyt mut roolin :’) Apila?

Nimi: Apila

07.01.2018 19:14
Hallasydän, Tupsuklaani

Olin juuri ollut etsimässä yrttejä lumisateesta, mikä oli totta kai hieman hankalaa. *Tarvitsisin oppilaan....olisikohan joku pennuista kiinnostunut oppilaakseni ryhtymisestä...* ajattelin, ja kun sana "pentu" kävi mielessäni, hiljenin heti ja tuijotin juuri hakemiani vettyneitä kasveja. Hetken päästä asetin ne paikoilleen, ja aloin puhdistamaan neulasia yhdestä lehdestä kerrallaan. Silloin pesän suulta kuului naukaisu:"Hallasydän?"
"Niin..?" Maukaisin väsyneesti katsomattakaan kuka sieltä tuli. Haistoin sitten tutun tuoksun. *Jäätähti....mitä nyt?*
En ensin välittänyt sisarestani, ja kuulin pentutarhan leikkivien pentujen äänet.
"Tule mukaan leikkimään emo! Olet paras emo!" Kuului Sarastepennun hihkuva ääni. Päässäni kaikui sana "emo, emo, emo.." ja mieleeni tulvi kuva kuolevasta pennusta. Henkäisin hiljaa, ja käännyin sisareni puoleen, etten kuulisi pentutarhan ääniä.
"Mitä ny...!?" Aloitin, ja sitten näin sisareni. Hänessä näkyi jotain outoa. Henkäisin ja katsoin tätä kauhuissani.....ja omat kauhunhetkeni tulvivat jälleen mieleeni. Olin ensin sanomassa: "'Jäätähti, sinä olet..!' Mutta jätin sen sitten sanomatta.
"Onko jokin hätänä?" Kysyin tältä, yrittäen pitää ääneni rauhallisena.

//Puuro?

Nimi: Puuro

05.01.2018 12:39
Jäätähti, Tupsuklaani

Katselin pesäni suuaukosta ulos. Siellä pyrytti lunta. *Riistaa on entistä vaikeampi löytää..* Mietin haikeasti. Pian aloin erottamaan lumipyrystä kissan hahmon joka selvästi lähestyi pesääni. *Auringonsulka.* Ajattelin. "Hei Jäätähti. Toin sinulle syömistä." Kumppanini maukui ja tiputti lumikuorrutteisen hiiren eteeni. "kiitos." Maukaisin kollille ja aloin syömään hiirtä. "Kuule, minusta voisit vaikka mennä kävelylle. Et varmaan itsekään muista milloin viimeksi kävit leirin ulkopuolella, ja liikunta ei tekisi sinulle pahitteeksi." kolli maukui ja tökkäisi käpälällään pyöristynyttä vatsaani. Nolostuin ja korviani alkoi kuumottamaan. "Hyvä on! Menen saalistamaan kun lumisade loppuu." Tiuskaisin ja kampesin itseni ylös. "Menen käymään Hallasydämen pesällä." Sanoin kumppanilleni ja astelin ulos sankkaan lumisateeseen. En muistanut milloin viimeksi olin käynyt siskoni luona, enkä ollut varma miten hän oli toipunut pentunsa menetyksestä.

Astelin parantajan pesään. "hallasydän?" Huhuilin siskoani.

//Apila?

Nimi: Potato

02.01.2018 15:50
Kuutamolehti, Kaikuklaani

Katselin, kun pennut telmivät vieressäni. Ne heittelivät lunta toistensa päälle. *He kasvavat.* Ajattelin. Katsoin pentuja lempeästi, ja sain lumikökön naamalleni. Vaahterapentu oli kipittänyt hetki sitten taakseni. "A-anteeksi..." Hallapentu änkytti. Hän oli heittänyt lumikökön naamalleni. "Tä-tähtäsin Vaahterapentuun..." Tämä kimitti. "Ei se mitään." Vastasin. Ymmärsin, miksi Hallapentu oli heittänyt hutiin. Hänen silmänsä, hänen oikea silmänsä oli sokea. "Mennään nukkumaan." Tokaisin. Tassutin pennut perässäni pentutarhaan. Ne käpertyivät vatsaani vasten. Olin ummistamassa silmiäni, mutta Saniaisjoki asteli pentutarhaan. "Hei, Kuutamolehti." Tämä maukui. "Hei." Haukottelin. Kolli huomasi että olin väsynyt, ja tassutti pois pentutarhasta.

//Roolin pitkästä aikaa.

Nimi: Glitch

23.12.2017 17:26
Minttutassu, Sarastusklaani

Kyyhkytähti heitti minua päin jotain. Säikähdin tätä ja kavahdin hieman taakse päin. Katsoin hetken aikaa asiaa jonka päällikkö oli minulle heittänyt ja tahusin, että se oli orava. Nostin katseeni päällikköä päin ja annoin kiitävän nyökkäyksen, pienessä paniikissa. Huomasin että päällikkö oli nälkäinen ja laiha, mutta oli antanut oravan minulle silkkaa jalomielisyyttään.

//Apila?

Nimi: Apila

23.12.2017 17:15
Kyyhkytähti, Sarastusklaani
(Sori et on kestäny :'D)

Minttutassu törmäsi minuun. "Anteeksi!" Tämä maukaisi säikähteenä.
"Eipä tuo mitään..." maukaisin silmiäni siristäen. "Mutta koetapa katsoa eteesi ensi kerralla." Totesin silmäillen oppilasta.
*Ainakin hän on kohtelias...hänestä tulee pian soturi.* ajattelin huokaisten. Oppilaaseen vilkaisemattakaan käännyin ja astelin tuoresaaliskasalle. Riistaa oli niukasti. Vatsani kurisi nälissään. Kasassa oli enää yksi orava. Nappasin sen kitaani.
Pysähdyin hetkeksi miettimään. Sitten huokaisin, ja heitin oravan Minttutassulle.
Huokaisin. *Hänen on oltava vahva. Hänellä on vielä elämä edessään. Minulla se on jo aivan loppusuoralla. Pian Tähtiklaani ottaa minut luokseen.* ajattelin.

//Glitch?

Nimi: Pisara

23.12.2017 08:58
Tellu, Kulkukissajoukko

Astelin rehvakkaana Jon luo. "Miten me saisimme lisää ruokaa? Kun, lehtikato tulee tulemistaan aina vain lähemmäs. Ja.. ja.. En ole syönyt pitkään aikaan muuta kuin kotikisun ruokaa." Kysyin ja katselin miten lunta alkoi tupruttaa koko ajan vain enemmän ja enemmän. *Mitä jos koko Haaskala peittyy paksun lumikerroksen alle emmekä saa enään mistään purtavaa lehtikadon ajaksi.. ja..* Sävähdin kun lumikökkö tipahti turkilleni. "Hiirenpapanat!" Murahdin ja totesin: *Ehkä pitäisi mennä sateensuojaan.* Tassuttelin pesään jossa Nappi oli edelleen istuskelemassa. "Mrouh." Kuului vatsastani.

Nimi: Apila

22.12.2017 20:57
Jo, Kulkukissajoukko

Astelin pesälleni. Varjo oli sen ulkopuolella istumassa, aivan kuin vahtimassa sitä.
*Niin. Varjo on luottokissani. Oikea tassuni.* ajattelin ylpeänä. *Mutta hän ei peri asemaani. Minulla ei ole pentujakaan, ja jos olisi, en pystyisi kantamaan joukosta yhtä suurta vastuuta.*
Vilkaisin Napin ja Tellun pystyttämän pesän suuntaan.
*Minusta Nappi voisi periä asemani, kun on minun aikani kaatua viimeisen kerran. Tellusta tulisi hyvä oikea tassu.*
Astelin pesääni sisään, ja kävin makuulle tyynyistä revittyjen höyhenien päälle. Varjo seisoi yhäkin pesän edessä, selkä minuun päin, vahvana katse värähtämättäkään. Huokaisin. Ulkona alkoi satamaan lunta.
*Ruokaa on pian vaikea löytää. Lumi peittää kaiken alleen.* ajattelin, ja mietin miten saisin joukolle ruokaa.
*Oli miten oli, metsään eivät astu kukaan muu kuin Varjo tai Valko. Veljekset ovat meistä vahvimmat, eivätkä he häviä tappajakissoille.*

Nimi: Pisara

22.12.2017 18:16
Tellu, Kulkukissajoukko

"Minulle ainakin kävisi.. siis jos Nappikin suostuu." Mau'uin Jolle. Katsoin Nappia syvälle silmiin. "Toivottavasti se käy sinulle. Noh.. Minä menen nytnokosille." Totesin ja haukottelin väsyneesti. Käperryin tiiviisti pesän kulmaan ja ummistin silmäni.
Hetken päästä kun heräsin, Jo oli lähtenyt pesän suulta ja Nappi oli istahtanut lepäämään. "Tänään taisi olla aika rankka päivä vai mitä." Katsoin Nappia ja siristelin silmiäni kirkkaassa päivänvalossa. Tallustin pesän reunalle ja kurkistin ulos kapeasta aukosta. Loikkasin ulos ja näin Jon astelemassa pesäänsä kohti.

//Potato??

Nimi: Apila

21.12.2017 13:50
Jo, kulkukissajoukko

Tuhahdin. "Miksi veisin? Minulle on rakennettu oma pesä muualle." Maukaisin turhautuneesti. Sitten huokaisin syvään ja rauhoituin. Tökin ensin hieman pesän seiniä ja sitten kattoa. Siitä näkyi heti, että se oli nuoren kissan rakentama, ja pieniä koloja näkyi, mutta se suojasi paljon enemmän kuin ulkona seisoskelu.
"Hyvin rakennettu. Hyvää työtä." Maukaisin. "Pystyisikö Haaska nukkumaan täällä seuraavan yön kanssanne? Täällä näyttää olevan juuri sopivasti tilaa, ja hän joutui viime yön nukkumaan puoliksi ulkona pesästä, sateessa. Yöt kylmenevät, ja kaikkien pitää olla lämpimässä." Mau'uin katsoen Nappia silmiin.

//Potato?

Nimi: Potato

20.12.2017 17:42
Nappi, Kulkukissajoukko

Tellu tallusti ulos pesästä. Hetken päästä hän palasi ruokapurkki mukanaan. "Ruokaa!!!" Huudahdin. Revin purkin Tellun suusta. Otin pienen, erittäin ruosteisen ja naarmuisen kulhon 'tavarakopastani'. Kaadoin ruoan siihen. "Kiitos, Tellu. Ota sinäkin. Sinähän tämän löysit." Mau'uin. Tämä nyökkäsi ja työnsi päänsä kulhoon. Tein samoin, ja söin vatsa muristen variksenruokaa. Kun olin syönyt tarpeeksi, mau'uin Tellulle: "Menen etsimään ruokakatoksesta ruokaa." Tämä nyökkäsi. Tupsahdin tihkusateeseen. Kävelin laihan olemukseni kanssa hieman horjuen ruuan puutteen takia. Yhtäkkiä Jo tuli eteeni. Pesän suuaukko näkyi selvästi. Jo tuuppasi minua taaksepäin pesää kohti. Horjahdin. Tassutin hitaasti takaperin pesäni oviaukolle. Kompuroin sisään ja Jo tuli perässä. "Tellu on täällä myös. Me nukumme täällä." Naukaisin hieman tiuskaisten. "Tämä on minun tekemäni. Sinulla ei ole oikeutta viedä sitä." Työnsin likaiset kynteni ulos. Jo nosti leukansa ja maukui:

//Apila?

Nimi: Pisara

15.12.2017 18:32
Tellu, Kulkukissajoukko

"Hei, Nappi.." Nau'uin masentuneena. "Minäkään en ole syönyt juurikaan sen kaatosateen jälkeen, koska kaikki ruoka on ihan homeessa tai liian kosteaa." Murisin. Tallustin jäte-kasan luo ja pengoin itselleni jonkun pienen purkin mikä oli hiukan auki reunasta. Avasin sen ja huomasin purkin pohjalla yhden pikkuruisen lohen palan. "Hiirenpapanat!!" Murahdin itsekseni ja astelin seuraavalle, vähäsen pienemmälle jäte-kasalle.
Kaivoin esiin mädäntyneen, mutta hyvän-näköisen kotikisunruokapurnukan jonka sisällä oli kissanraksuja. *Sentään jotain löytyy.. Kun.. Nykyään ei löydy niin paljoa purtavaa kuin yleensä on löytynyt.* Ajattelin hermostuneena ja tassuttelin takaisin Napin luo.

//joku??

Nimi: Potato

15.12.2017 15:12
Nappi, Kulkukissajoukko

Murahdin, kun vesipisara tipahti kuonolleni. Tuuli puhalsi sateen kostean tuoksun nenääni. Pari päivää sitten, Jo oli sanonut minulle että minun pitäisi olla ystävällisempi muita kohtaan. (?) 'Minun!?' Olin sanonut hänelle. Olin tehnyt parhaani ja tässä myt olin: Kaivamassa mädäntyneestä kotikisunruoka-purkista muille ruokaa. Itse en syönyt mitään. *Milloin viimeksi söin?* Ajattelin. "Vauhtia sen ruoan kanssa!"
Nilkku, eräs vanha kolli valitti minulle. Sain purkin vihdoin auki. "Ole hyvä vain." Tuhahdin. Olin ollut muille ystävällinen. Mutta jos minulle äksyili, sai luvan maistaa omaa lääkettään. Juoksin haaskalan rajoille pieneen kopperoon. Pienen pesäni sisällä oli kotoisaa. "Tellu?" Kysyin. Ystäväni istui pesässä. Pesä oli nyt Tellunkin sillä hän oli AINOA ystäväni. "Hei." Murahdin. Tellu katsoi kauhistuneena kylkiluitani. Ne paistoivat liankin selvästi turkkini alta. "Onko sinulla nälkä?" Kysyin. Tellu pudisti päätään. Hän nyökkäsi minua kohti. "Olet oikeassa. Minun pitäisi syödä." Mau'uin. *Onko laihuuteni niin kauheaa ettei Tellu pysty puhumaan?*

//Pisara?

Nimi: Meikäläinen

13.12.2017 16:28
Sävähdin hereille kun joku sipaisi häntääni. Avasin hitaasti silmäni ja katsoin viileästi ympärilleni. Joku oppilas oli menossa ulos. Nousin äänettömästi seisomaan ja kävelin hänen luokseen ulos. Ehdittyäni hänen luokseen tunnistin hänet Lohitassuksi.
"Lohitassu", kuiskasin. "Herätit minut."
Lohitassu vilkaisi minua pahoittelevasti.
"Sori", hän naukaisi sovittelevasti, ja nyökkäsin.
"Minne olet menossa?" kysyin.
"Tarpeidentekopaikalle", hän murahti.
"Aa.. Minä menen... kävelylle", sanoin ja ennen kuin hän sanoi mitään olin jo juossut leirin suuaukolle. Ketään ei ollut näkyvissä. Leirin ulkopuolella, pari ketunmittaa oli laakea kivi. Istuin sille.

Istuin kivellä siihen asti että ensimmäinen kissa heräsi. En ollut valvonut kuitenkaan kauaa. Menin takaisin leiriin. Etsin katseellani mestariani. *Joko hän on herännyt*, mietin. En nähnyt häntä, joten menin takaisin nukkumaan. En silti nukkunut.

Nimi: potato

10.12.2017 17:44
Hiutale, kotikisu

Tassutin kaksijalan-pesässä. *Tylsää....* Ajattelin. Kaksijalka käveli ohitseni ja maukaisin. Kaksijalka katsahti minuun, ja rupesin kiehnäämään tämän jaloissa. Tämä silitti minua päästä. Hain nopeasti lelukopastani leluhiiren. Nakkasin sen kaksijalan jalkoihin. "Leiki kanssani. Minulla on tylsää." Mourusin, vaikka tiesin ette kaksijalka ymmärtäisi. Se kuitenkin poimi hiiren ja heitti sen. Ryntäsin sen perään. Se tipahti pörröiselle ja siniselle ruohikolle, sellaiselle mitä kotini oli täynnä. Häntäni vispasi ilmaa, kun juoksin hiiren luo. Nappasin sen suuhuni. Kaksijalka hymyili minulle... Kai.


Kun leikin hetken kaksijalan kanssa, menin syömään. Kaksijalka avasi omituisen värisen ja tuntuisen lehtikäärön, josta valui märältä näyttävä -mutta herkullisen makuinen- lihapala. Vuorotellen söin sitä ja join vettä. *Kaksijalka antaa minulle hanasta vettä. Ulkoakin saisi vielä raikkaampaa.* Ajattelin. Syötyäni käperryin pehmeään petiini. Olin juuri nukahtamassa, kun kaksijalka käveli luokseni ja papatti minulle. Ymmärsin vähän sen kieltä. 'Nuku hyvin.' Se maukui minulle. Kai. *Kaksijalat puhuvat hassusti.* Mietin haukotellen. Vaivuin uneen.

Nimi: Pisara

09.12.2017 12:26
Ruusulehti, Kaikuklaani

Käperryin sammal- patjalleni ja ajattelin: *Pidän Usvasydämestä paljon.. Ja.. Ja.. Kuutamolehdestä. He ovat minulle hyviä ystäviä. Onneksi minun ei tarvitse mennä yksin saalistamaan, sillä voin pyytää Usvasydäntä milloin vain kanssani metsään.*
Ummistin silmäni ja nukahdin.

Kun heräsin, huomasin, että Usvasydän oli tullut myös lepäämään rankan päivän jälkeen hiukan. "Hei, taas, Usvasydän." Sanoin ja hymyilin kollille. "Hei, Ruusulehti." Usvasydän sanoi. Tassuttelin sotureidenpesän suulle ja astuin ulos. Ulkona satoi lunta. Kompuroin paksussa lumihangessa leirin keskelle.

Nimi: Pisara

07.12.2017 20:22
Ruusulehti, Kaikuklaani

Tallustimme Usvasydämen kanssa takaisin leiriin. Olin saanut pienen särjen. Tiputin sen riistakasaan ja astelin paksussa lumihangessa pentutarhaa kohti.
"Hei, Kuutamolehti. Ovatpa nuo pentusi leikkisiä." Sanoin ihastellen toverini pentuja. "Ne ovat kasvaneet siitä kun ensi-kertaa näin pentusi" Totesin suu pienessä hymyssä.
*Voih.. toivottavasti en häirinnyt Kuutamolehteä kun tulin. Tai.. siis.. jos hänellä oli joku kesken.* toivoin. Käännyin ympäri ja tassuttelin sotureidenpesään.

Nimi: Apila

07.12.2017 20:01
Korentosiipi, Tupsuklaani

Hymyilin iloisen ylpeästi Kultasielulle.
"Onneksi olkoon." Maukaisin tälle.
"Enää ei tarvitse kysyä lupaa leiristä poistumiseen." Maukaisin ajatellen viime kertaa kun lähdimme yhdesäsä metsästämään.
Takajalkoihini tulleet arvet eivät olleet tulehtuneet, ja ne olivat ihan siistit ja ne olivat ihan kunnossa. Jäljet niistä silti jäisi, mutta ei se minua haitannut.
Hymyilin taas naaraalle.

//Tuutti?

Nimi: Pisara

06.12.2017 17:42
Usvasydän, Kaikuklaani

"Mrauh!" Naurahdin kun Hallapentu vierähti päälleni. Kompuroin vaivalloisesti Hallapennun alta pois ja nousin ylös.
"Minun pitää nyt mennä." Sanoin ja lähdin hyppelehtimään sotureidenpesää kohti. "Ruusulehti? Voisitko lähteä kanssani saalistamaan?" Kysyin. "Tottakai" tämä vastasi.
Loikimme leirin sisäänkäynnille. Tallustimme metsään ja pysähdyimme läheiselle purolle. "Perillä ollaan." Tokaisin ja hyppäsin puron toiselle puolelle.
Näin vedessä pieniä lohia. Kurkottelin käpälälläni veteen ja sieppasin puolijäätyneestä purosta yhden pikkuruisen lohen.
Ruusulehti teki samoin. Hän kyyristyi matalaksi ja upotti käpälänsä pieneen avantoon. "Sain särjen" Ruusulehti naukui. "Hienoa. Viedään nämä leiriin." Sanoin ja hölkkäsin Ruusulehti perässäni takaisin leiriin.
Tiputin kalat riistakasaan joka ei kauhean iso ollut.
Tassuttelin pentutarhalle ja sanoin Kuutamolehdelle: "Kävin saalistamassa Ruusulehden kanssa. Ja nyt voin taas olla sinun, ja pentujesi kanssa jos haluat."

//Minä? Potato? Joku?

Nimi: potato

05.12.2017 23:00
Kuutamolehti, Kaikuklaani

"Lumi on.... Valkoista... Öhm.. En osaa selittää." Nau'uin Aamupennulle hieman nolona. "Hei! Ulkona sataa lunta!!" Maukaisin. Pennut katsoivat uteliaina ulos. Usvasydän tuli luokseni ja kuiskutteli minulle. "Luulee. Mutta ennen pitkää hän saa tietää totuuden." Vastasin. "Tämähän on KYLMÄÄ!" Hallapennun ääni kantautui pentutarhan ulkopuolelta korviini. "Niin on, kulta pieni." Maukaisin lempeästi. *Selviävätkö he lehtikadosta?* Ajattelin. *He ovat vahvoja. Kyllä he selviävät." Mietin. *Toivottavasti.*

Istuin hieman sivummalla syöden sitkeää päästäistä. Saniaisjoki tuli luokseni. "Oletko kunnossa? Olet alkanut vähän aivastella." Tämä maukui. *Viimeksi aivastin eilen. Etkö sitä tiennytkään?* Ajattelin tylysti, mutta pidin suuni kiinni. "Olen kunnossa." Vastasin pirteästi. Tottahan se oli. Kai. Tassujeni eteen vierähti pieni lumikökkö. "Leikitään!! Saniaisjoki, Usvasydän, tulkaa tekin!!" Hallapentu miukui. "Minä ainakin tulen." Saniaisjoki Maukaisi lempeästi. Katsahdin Usvasydämeen. Pidin hänestä. Olisi voinut luulla häntä minun kumppanikseni. *Mutta rakastan vain ja ainoastaan Valkohallaa. Ja pentuja.* Ajattelin. Katsoin vieläkin kellertävää kollia. Hän hymyili minulle hieman ilkikurisesti. "Mit...?" Kerkesin maukaisemaan ennenkuin sain lumikökkö sateen niskaani. Sitten sain niskaani pienen pennun. *Hallapentu!* Ajattelin. "Vauhtia!", tämä maukui. "Tai emme kerkiä noita kahta kettua karkuun. Niitähän on oikeastaan neljä!" Tämä miukui innoissaan. Nousin pystyyn. Aamupentu, Vaahterapentu, Usvasydän ja Saniaisjoki leikkivät kettuja. Pinkaisin juoksuun 'ketut' kannoillani. Hallapentu kääntyi ympäri. Hän loikkasi kissakettujen päälle. Katsahdin leikkitovereitani. Hallapentu pomppi Saniaisjoen päällä. "Mrauh!" Naurahdin.

//Autohittasinko liikaa? Pisara, Apila, Puuro?

Nimi: Pisara

05.12.2017 09:16
Usvasydän, Kaikuklaani

Istahdin pentutarhan suulle. "Kuutamolehti!" Huusin. Kuutamolehden korvat nousivat pystyyn. "Ajattelin vain.. Tulisitko hetkeksi tänne... eikun.. odota, tulen sinne." Mumisin ja tassuttelin pentutarhaan. "Luuleeko Kyyhkytähti edelleen että olen näiden pentujen isä?" Kuiskasin hiljaa. Siirryin hiukan sivummalle. Katselin pentuja hilpeänä. *miksi minulla ei ole omia pentuja..* ajattelin harmistuneena.
Sillä aikaa kun odottelin vastausta, ulkona oli alkanut sataa lunta. "Ohhoh.. kylläpäs tästäkin tulee lehtikato" Totesin epäröivästi.

Nimi: Puuro

04.12.2017 15:56
Aamupentu, Kaikuklaani

"Kohta sataa lunta.." kuulin emoni sanovan hiljaa ja uteliaisuuteni heräsi. *Lunta? Mitä se on?* Mietin ja päätin kysyä sitä emoltani. "Emo, mitä on lunta?" Miukaisin uteliaasti.

//Potato?

©2018 Soturin Taival - suntuubi.com